Defekta hem - Del 2

Fick lite bassning här hemma för att det var så många defekter i hemmet som jag hade glömt. Så här kommer fortsättningen. Golvet. Det lutar så gravt att det är som en balja i mitten. Soffa och säng måste ha pocketböcker under sig för att inte luta allt för mycket. Och porttelefonen. Ringer gör den, skränar som sjutton. Men det går inte att höra ett smack av vad personen nere utanför porten säger. Således öppnas dörren aldrig om inte vederbörande har avtalat tid innan. En sak som dock är bra med trasig porttelefon är att man slipper Jehovas sjungandes in i telefonen. True story. Det hände grannen. Ett gäng Jehovas stod i grupp och sjöng sina lovord rakt in i telefonen stirrandes på en stängd port.

Sen har vi lite småfel, till exempel att vissa lådor inte går att öppna utan att den undre också öppnas. Fönstren är tunna om A4-ark vilket gör att det på vintern blåser rakt in och bildas fukt på insidorna av fönstren så att det rinner vatten längs insidan, ner på heltäckningsmattan. Vi har därför inte sett ut på flera månader.

Det var nog allt. Men trevlig är den ändå, lilla lyan.


Defekta hem

Läser i Katrins blogg att hon är som i Solsidan. Hon refererar till sin multifjärrkontroll till teven som är hur krånglig som helst. Hon skriver också att hennes hem är fullt av defekter och att det upptäckte hon först när hennes syster kom för att bo i hennes lägenhet medan Katrin är på semester. Det fick mig att tänka på att vårt hem är fullt av defekter det med. En manual för att bo här behövs precis som i Katrins hem. Nu ska ni få höra. Precis som i många andra Londonhem kan man ABSOLUT inte spola vatten i köket eller i handfatet medan någon dushar. Då blir vattnet i dushen iskallt. Och när man spolar varmvatten någonstans i lägenheten så låter det konstigt i väggen i vardagsrummen. Att tänka på eftersom det låter precis som att något i väggen håller på att gå sönder. Teven, tv-boxen och ljudet har alla sina olika kontroller. Mycket förvirrande för den oinvigde. Lampan i badrummet som måste bytas då och då måste bytas i dagsljus eftersom man måste stänga av all el i lägenheten annars är det tydligen livsfarligt. Lägenhetsdörren går endast att öppna med nyckeln om man har rätta knycken. Tvättmaskinens lucka måste man sparka till för att den ska gå igång. Kastrullerna i lådan måste staplas på exakt rätt sätt för att allt ska få plats. Och sist men inte minst så tänds lampan i badrummet genom att man drar i ett snöre. Inte lätt att veta om man är gäst och vaknar kissnödig mitt i natten, famlandes efter en normal lampknapp men ger upp och måste göra sina bestyr i mörker (Linda).

Det var det. Nattinatt!


RSS 2.0