Nya motiv i ramarna







De gamla motiven

I ramarna från Urban Outfitters som jag haft svartvita motiv i rätt länge, har jag nu istället satt in fina kort som jag fått på posten. Det senaste kortet fick jag igår, och det är det fina kortet i den blå ramen. Tack mamma!

I den vita ramen är ett kort med SIA-glassar från -71. En glass kostade mellan 50 öre (päronpinnen) och 1,50 kr (storstruten).


En annan del av London



Igår gick jag runt i en ruffigare del av London: Camden. Där finns det piercade och tatuerade fasader och människor som man nog skulle kunna kalla lite mer färgglada än de som går runt här i Chelsea.

Jag kollade runt bland vintagekrypin, åt kinesmat på marknaden och gick därifrån med en fräsh lemonade.


Vispskål?




Leila Lindholm använder dessa skålar när hon bakar. De kallas tydligen vispskålar och jag tycker de är superfina. Men hur användbar känns en vispskål egentligen? Om man inte bakar stup i kvarten då.

Jag tänker att man även kan använda den till att servera en stor sallad i eller kanske som chipsskål?

Från Syster Lycklig


Cupcakes top 3




Min top 3-lista för bästa cupcakesen:

1. Magnolia Bakery's
2. Leilas halloncupcakes med hallonfrosting
3. Love Bakery's


Ovan är en bild på en vanilj- och en chokladcupcake från Love Bakery på Kings Road som intogs igår.


Te & Smörgås





Morgonens frukost serverades i en rosenblommig tekopp tillsammans med äggsmörgås och jordgubbssmoothie. Både fint och gott.


Greengate




Ett märke som påminner oerhört mycket om Cath Kidston är danska Greengate. Jag har inte hittat så mycket information om dem så jag vet inte vilket av de två märkena som kom först. Hur som helst har Greengate superfina och gulliga mönster på porslin, tyger och annat. Här är några bilder från sommarkollektionen.

Jag gillar alltihop såklart och skulle gärna vilja ha precis allt. Så sött att man får ont i tänderna. På ett bra sätt.


Christian Louboutin...




... släng dig i väggen. De här sommarskorna knäcker vilka Louboutins som helst!


Ännu finare: Tygservetter

Om man vill duka riktigt festligt är det ju himla fint att göra det med tygservetter. Sådana äger jag inga, men dessa som också kommer från Syster Lycklig är supersöta.


Fina servetter






Jättesöta servetter att duka med när det är kalas eller bara till finfikat <3

Från Syster Lycklig


I kvarteret


Mysig ingång

Färgglad rabatt bakom fin järngrind

Blommor och fasad som matchar

Hittade nån typ av Alice i Underlandet-app till iPhonen och gick loss totalt. Det finns många fina hus och ingångar här i Chelsea, speciellt fina blir de med alla blommor nu på våren. Här är några stycken med pålagd sagovärldseffekt.


Muminmuggar





Inte visste jag att Mumin var så himla bra. Skydde det som pesten när jag var liten, enbart baserat på den finska dialekten. Nu tycker jag att dialekten är rätt så charmig, och handlingen är det bästa. Sniffmuggen som jag fick av Avenymamman är min första muminmugg och nu har jag fått mersmak. Fylld med kaffe är den en trogen pluggkompanjon.

Sniff är all time-favoriten i Mumindalen, men Muminmamman kommer nog på andra plats. Den fina randiga muggen är årets sommartillskott och kallas Rose Garden. Snorkfröken skulle också stå fint i köksskåpet, hon är så söt och fåfäng med sina smycken.

Bilderna kommer från den eminenta sidan Muminmuggar.se


Wimbledon




I helgen gjordes ett besök till Wimbledon. Det var pittoreskt och mysigt. Det här bageriet hade snålt med bakverk i fönstret men såg ganska mysigt ut ändå.


Jenny bakar inte bra




Ser kanske inte alls aptitligt ut det här? Det var det inte heller. Gav mig på att göra chokladmousse från Per Morbergs (Viggo, Rederiet) recept, det gick inge bra alls. Smakade bara grädde och blev grumligt. De brittiska hallonen var dock goda.


Vårskor



Nu kommer ni inte tro mig, men jag har faktiskt inga vårskor. Alls. Är sugen på fina ballerinas och har kollat in dessa lite grand. Klassiska ballisar i massa olika färger från French Sole.


Virkade bakverk




Ikväll bjuder jag på fika. Vad får det lov att vara? En dammsugare? Singoalla? Eller kanske festa till det med en prinsessbakelse?

Jag tar i alla fall en chokladboll till kvällskaffet.


Magnolia (bakery)




Det är verkligen vår i Chelsea nu. Magnolaträden blommar massor överallt. Den andra bilden är tagen i NY förra sommaren precis utanför Magnolia Bakery (det berömda Sex and the city-stället på Bleecker st) medans jag äter en av deras berömda cupcakes. Vill dit igen!


A piece of cake

Kollade runt lite på Lagerhaus hemsida och hittade dessa fina tårtfat. Lagerhaus är verkligen en guldgruva, det finns ju hur mycket fint som helst! De borde expandera till England, tror det skulle gå jättebra.


Jenny bakar




Under påsken har jag svängt ihop både Leilas chokladcupcakes och vaniljpannacotta med passionsfrukt på toppen. Muffinsen blev tyvärr lite torra, tror de fick stå i ugnen nån minut för länge. Synd. Men frostingen var 2 die 4 och pannacottan med!


Rosenbuskar





Igår längs granngatan höll jag på att ramla ihop när jag såg den här fina blommiga ingången. Är det rosenbuskar eller kallas dessa något annat? Så fint så fint.


Sotade ögon

Tittade igenom lite gamla bilder igår och såg då att jag alltid sotade ögonen mycket mer förr i tiden när det var fest. Nu för tiden blir det mest ett rött läppstift som åker på. Men jag blev sugen på sotat igen och skulle gärna använda det här kittet från Benefit till det.

En liten ask med allt man behöver:
  • Pincett och ögonbrynsfärg för markerade ögonbryn
  • En ljus skugga för hela ögonlocket
  • En mörk att sudda med
  • En granitgrå att använda längs med franskanten
  • Kolsvart kajal
Till och med en liten instruktionsbok följer med.


Good Friday?



Varje långfredag såg ut på följande vis när jag var liten: Mamma sa att man skulle ha tråkigt. Inget leka med Anneli idag alltså. Mamma dammsög och öppnade alla fönstren för att vädra. På TV var det bara testbilden och där satt man och frös i soffan och åt sig illamående på påskgodiset man samlat ihop genom dörrknackning dagen innan, medan det ihållande pipet från testbilden dövades av dammsugaren.

Glad Påsk!


Portobello



När Linda och Micke var här och hälsade på så åkte vi till Portobello Market och kollade på fina saker och fikade gott kaffe och fina lemonader. När vi var inne i Cath Kidston-butiken längs marknaden började det spöregna så vi var tvugna att stanna där inne mycket länge (gud så hemskt).


RSS 2.0